Projekt: Inovativni reaktor za obradu industrijskih otpadnih tokova s povećanom proizvodnjom bioplina

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj koji se provodi u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020

Kratki opis projekta

Tvrtka CROTEH d.o.o. potpisala je s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja te Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG BICRO) Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava broj PoC7_8_19. za provedbu projekta „Inovativni reaktor za obradu industrijskih otpadnih tokova s povećanom proizvodnjom bioplina“.

Projektom je predviđena izrada prototipa i provjera koncepta inovativnog reaktora kojim će biti moguća učinkovita obrada otpadnih voda bogatih organskim tvarima uz povećanu proizvodnju bioplina.

Ukupna vrijednost projekta je 499.075,42 HRK, a dodijeljena bespovratna sredstva iznose 347.659,90 HRK. Trajanje projekta je 12 mjeseci.

Razdoblje provedbe projekta

Projekt se provodio od 30.11.2018. godine do 29.11.2019. godine.

Opći cilj projekta

Osnovni cilj projekta je provjeriti inovativni koncept reaktora za anaerobnu obradu industrijskih otpadnih voda koje sadrže visoku koncentraciju suspendiranih tvar.

Svrha projekta (specifični ciljevi)

Provjeriti inovativni koncept reaktora za obradu otpadnih voda koje sadrže visoku koncentraciju suspendiranih tvari. Reaktor se sastoji od (a) pretkomore u kojoj se odvija proces hidrolize, odnosno otapanja suspendiranih tvari, te (b) glavne komore u kojoj se odvija anaerobna obrada otpadne vode (s niskom koncentracijom suspendiranih tvari) u mješavini sa otopljenim suspendiranim tvarima iz pretkomore.

Očekivani rezultati projekta

  • Ukupna vrijednost projekta iznosi: 499.075,42 HRK
  • Dodijeljena bespovratna sredstva: 347.659,90 HRK

Za više informacija o projektu možete kontaktirati Gorana Lukića na: info@croteh.eu

Rezultati nakon provedbe projekta

Za više informacija o Europskim strukturnim i investicijskim fondovima posjetite www.strukturnifondovi.hr

Za više informacija o Operativnom programu Konkurentnost i kohezija posjetite http://www.strukturnifondovi.hr/op-konkurentnost-i-kohezija-2014-2020-779